• +072 572 1415
  • info@ahkkozijnen.nl

Vouwdeuren – Harmonica deuren

aluminium kozijnen, aluminium kozijn, alu kozijn, ramen van aluminium, aluminium raam, alu raam, mogelijkheden met aluminium, design aluminium ramen, boerderij aluminium kozijnen ,

Vouwdeuren – Harmonica deuren

Aluminium pui vouw -, harmonica deur

Voordelen, Eigenschappen & Prijs

Een vouwdeur, harmonica deuren of vouw-pui is een deur die je volledig kan openvouwen. In tegenstelling tot een schuifpui is er geen vast gedeelte waardoor de doorgang even groot is als het raam zelf. Hier worden de voordelen, toepassingen en de prijzen van een vouwdeur besproken.

harmonicadeuren, vouwwanden , harmonicadeuren, kunststof deuren, aluminium deuren, houten deuren, hout, kunststof, aluminium,

Voordelen

Een vouwdeur – harmonica deuren in aluminium geeft een luxueuze en exclusieve look aan je woning. Doordat de deuren opgevouwen worden, verlies je geen plaats zoals bij openslaande deuren of schuifpui. Een vouwdeur of harmonicadeur wordt meestal tussen de leefruimte en het terras geplaatst van de tuin of buitenplaats maar is op verschillende manieren toepasbaar.

Door het creëren van een grote doorgang en zijn plaatsbesparing, dankzij de volledig opvouwbare deuren, is een vouwdeur/harmonica deur ook in appartementen zeer interessant. Je geniet een heel jaar door van licht en een ruimtelijk-effect. Dankzij een vouwwand maak je van binnen en buiten één geheel wat je leefruimte en je wooncomfort vergroot.

vouwdeuren, harmonica deuren, harmonica pui, schuif vouw pui, harmonica vouwpui,

Isolerend, Waterdicht & Veilig

Aluminium profielen staan bekend om hun uitstekende stabiliteit en stevigheid en is het isolerende vermogen sterk verbetert. Zeker met de thermische onderbrekingen die tegenwoordig op de aluminiumprofielen zijn voorzien, isoleert een vouwdeur/ harmonica deur even goed als een schuifpui. Door de combinatie van de isolatiebruggen en iso-foam in de profielen met het isolatieglas, komt er in de winter geen koude en in de zomer geen hitte binnen. Deze harmonica deuren/vouwdeuren dragen dus zeer goed bij tot een betere energiezuinige woning wat je een hoop geld kan besparen.

Naast de isolerende eigenschappen van de nieuwe aluminium profielen voor een  harmonica pui – vouwdeuren, zijn ze bovendien heel goed bestand tegen water. Vaak wordt er een drempel voorzien waar de deuren op schuiven, maar je kan de onderste profielen ook helemaal in de vloer verwerken. Net als bij gewone schuifdeuren wordt er dan een afvoergeul voorzien om water inloop te voorkomen.

Vouwdeuren/ harmonica deuren kunnen dankzij verschillende beveiligingsfuncties compleet veilig afgesloten worden. Via de handgreep kan je de deur in één eenvoudige beweging in het slot sluiten. Bij de keuze van het glas op begane grond is het verplicht om veiligheidsglas te laten plaatsen in de glaswand.

Prijs aluminium vouwdeur/harmonica pui

De prijs van een vouwdeur – harmonica deuren begint bij € 3.000 en kan oplopen tot ongeveer € 9.000 inclusief plaatsing. Tevens hangt dit ook samen af of er een bouwtechnische aanpassing gedaan dient te worden aan uw gevel. En is de prijs ook afhankelijk van de grootte van de deurkozijn, de glassoort (dubbel-, triple-, vacuüm glas) en het bij komende materiaal voor op de deurprofielen (RVS, roeden, kattenluikje, etc).

Vouwdeuren/ harmonica deuren worden altijd op maat gemaakt. Ben je benieuwd naar de exacte prijs voor de plaatsing van een harmonicadeur in jouw woning? Kom dan in contact met een van onze gespecialiseerde vakmannen en ontvang gratis offertes en advies.

vouwpui, vouwdeuren, harmonica deuren, harmonica vouwdeuren, vouwwanden, glazen vouw pui, terras deuren,

Materialen

Vouwdeuren / harmonica deuren kunnen uit aluminium, hout, kunststof of staal gemaakt worden. Meestal geniet aluminium de voorkeur als profiel voor de glaswand. Aluminium profielen zijn bijzonder stabiel en sterk en kunnen daarom slank toegepast worden waardoor een grotere glasoppervlakte mogelijk is. Bovendien is aluminium bekend voor zijn uitstekende sluitingsgraad en veiligheidswaarden.

Hout heeft een warme uitstraling, geniet van goede isolatiewaarden en is eenvoudig te overschilderen. Het enige nadeel is dat hout wat onderhoud nodig heeft. Houten profielen zijn in het algemeen goedkoper dan profielen uit aluminium.

Kunststof is de goedkoopste optie van het rijtje, isoleert goed en heeft geen onderhoud nodig. Kunststof is echter minder sterk en stabiel dan de andere materialen waardoor je geen grote glasoppervlaktes zal kunnen voorzien in deze profielen.

Staal heeft een strakke en moderne uitstraling. Isolatie technisch niet echt goed. Het is een sterk materiaal dat regelmatig onderhoud nodig heeft om te voorkomen dat het gaat roesten. Ook roestvrij staal moet geregeld gereinigd en onderhouden worden om deze eigenschap te kunnen garanderen.

TIP: Zelfde vloer voor binnen en buiten

Als het onderste profiel van de harmonicadeur in de vloer verwerkt zit, vormen de twee ruimtes die door de deur gescheiden worden één geheel wanneer de deur opengevouwen is. Daarom is het aan te raden om in deze ruimtes dezelfde vloerbedekking te voorzien. Betontegels, keramische en natuurstenen tegels kan je zowel binnen als buiten plaatsen. Wanneer de vouwdeur open staat, gaan binnen en buiten naadloos in elkaar over en geniet je van een enorm ruimtegevoel.

Maximale afmetingen

Bij de plaatsing van de vouwdeur kan je er voor kiezen om ze langs binnen of  buiten te vouwen. De vouwdeuren kunnen zowel langs links, rechts, of langs beide kanten opgevouwen worden. De maximale lengte van de kozijn is 8 m links en 8 m rechts. Elk afzonderlijk kozijn mag niet breder dan 1 m en niet zwaarder dan 100 kg zijn.

openingsvariatie harmonica deuren, variaties vouwdeuren, mogelijkheden vouw harmonica deuren, openingsvormen harmonica pui,
vouwpui, vouwdeuren, harmonica deuren, harmonica vouwdeuren, vouwwanden, glazen vouw pui, terras deuren,

Beste mensen, wij zijn nog open.

Alleen onze openingstijden zijn even anders.

Wij nemen alle voorzorgsmaatregelen betreffende COVID-19. Onze fabriek is te bezoeken alleen op afspraak van 7:30 uur tot 16:30 uur .

De showroom kan alleen op afspraak tel: 072 572 1415.

Wij hopen dat u er begrip voor heeft.

Meer informatie op de website van het RIVM