• +072 572 1415
  • info@ahkkozijnen.nl

Houten kozijnen

kozijnen hout, houten kozijnen, hout kozijn, kozijn hout, houten kozijn, energie zuinige kozijnen, eco kozijnen, duurzame kozijnen, duurzaam kozijn, circulaire kozijnen, circulair kozijn, energiezuinige kozijnen, zuinige kozijnen, zuinig kozijn, duurzaamheid kozijn, kwaliteitskozijn, duurzaamkozijn,

Houten kozijnen

Waarom u nog voor hout zou kiezen, als bijna alles in kunststof te krijgen is?

Daar is een waslijst met uitstekende redenen voor. We geven u hier een paar overwegingen.

Door de eeuwen heen bewezen duurzaam en betrouwbaar te zijn. In een overzicht willen we laten zien dat kozijnen, ramen en deuren gemaakt van hout in alle stadia van de gebruikscyclus de beste keus is. Of het nu om duurzaamheid, milieubelasting of uitstraling gaat, hout heeft duidelijke voordelen ten opzichte van alle andere gebruikte materialen.

100%hout, hout100%, circulair hout, kozijnen 100% circulair, circulaire kozijnen van hout, duurzame kozijnen, duurzaam kozijn, CO2 opname kozijn, CO2 vriendelijke kozijnen, circulaire ramen,

Nog niet overtuigd?

Hout is duurzaam

Hout is hernieuwbaar: bomen kunnen na 20 tot 120 jaar geoogst worden terwijl grondstoffen als aardolie en erts eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Duurzaam beheerde bossen vormen een onuitputtelijke grondstofbron. Door hout te gebruiken hebben ook generaties die na ons komen voldoende grondstoffen ter beschikking.

100%hout, hout100%, circulair hout, kozijnen 100% circulair, circulaire kozijnen van hout, duurzame kozijnen, duurzaam kozijn, CO2 opname kozijn, CO2 vriendelijke kozijnen, circulaire ramen,

Hout is CO2 vastleggend

Door fotosynthese zijn bomen in staat om CO2 uit de lucht te halen en samen met water uit de grond wordt hout gevormd. Door dit natuurlijke groeiproces worden grote hoeveelheden CO2 vastgelegd en wordt zuurstof gevormd. In iedere m3 hout wordt gemiddeld 0,9 ton CO2 opgeslagen. Hout heeft in vergelijking met andere fossiele materialen zoals cement, staal en kunststof zeer weinig energie nodig voor de winning en productie en heeft daardoor in vergelijking een verminderde CO2 uitstoot van 1,1 ton per m3 tijdens productie en verwerking. Samen met de 0,9 ton CO2 opgeslagen in hout wordt bij het gebruik van 1 m3 hout de emissie van CO2 met 2 ton gereduceerd. Daarnaast heeft hout als natuurproduct geen schadelijke emissies tijdens de gebruiksduur.

Hout is veilig

Hout in kozijnen heeft een hoge brandveilig­heid. Door het lage warmtegeleidende vermogen en de verkoling van het oppervlak wordt de brand vertraagd. Daarnaast komen er bij verbranding nauwelijks schadelijke rookgassen vrij waardoor grote risico’s voor bewoners uitblijven.

Hout is isolerend

Door de unieke celstructuur van hout heeft het zeer goede isolerende eigenschappen. Deze is bijvoorbeeld 15 keer beter dan beton, 400 keer beter dan staal en 1770 keer beter dan aluminium. Ook de muuraansluitingen zijn bij houten kozijnen goed gedetailleerd en voorkomen onnodige warmteverliezen tussen de muur en het kozijn. EPC normen worden gemakkelijker gehaald met houten kozijnen. Hierdoor wordt er veel energie bespaard gedurende de totale levensduur van het pand.

Hout is sterk

Hout heeft een grote sterkte bij een relatief laag eigen gewicht. Houten kozijnen, ramen en deuren hebben een hoge inbraakwerendheid. Mocht er toch worden ingebroken dan is de inbraakschade meestal eenvoudig te repareren en hoeft niet het hele kozijn vervangen te worden.

Hout is mooi

Hout is een natuurproduct. Net als uw meubels geven houten kozijnen, ramen en deuren ook een warme uitstraling. Houten kozijnen, ramen en deuren zijn een natuurlijke verbinding tussen de binnen- en buitenkant van uw woning of pand. Samen met de ontwerpvrijheid kan bijna iedere gewenste vorm, detail en afwerking verkregen worden. Hierdoor kunt u aansluiten op de stijl van het gebouw of er extra charme aan toevoegen. Waardoor uw woning of pand met houten kozijnen, ramen en deuren waardevast is.

Hout is milieuvriendelijk

Er zijn geen grote hoeveelheden energie nodig om de grondstof hout te maken. Door hout te gebruiken voor kozijnen, ramen en deuren wordt het milieu geholpen in plaats van vervuild.

Hout is te onderhouden

Houten kozijnen, ramen en deuren kunnen worden onderhouden. Door voor houten kozijnen, ramen en deuren te kiezen kan de kleur op ieder moment worden aangepast waardoor panden of zelfs hele wijken relatief eenvoudig kunnen worden opgefrist. Beschadigingen kunnen worden bijgewerkt waardoor na een goede onderhoudsbeurt de kozijnen weer als nieuw zijn maar wel met een eigentijdse kleur en uitstraling.

Hout is veelzijdig

Hout is zeer veelzijdig als het op ontwerpvrijheid aankomt. Vrijwel alle details kunnen gemaakt worden. Of het nu gaat om historische details bij restauratie van monumentale panden of moderne uitstralingen door design profileringen, in hout is bijna alles mogelijk. Ook de keus voor kleur is onbeperkt en kozijnen kunnen in iedere gewenste kleur worden geleverd.

Hout is recyclebaar

Hout is als geen ander materiaal zo goed te recyclen en er zijn geen grote hoeveelheden energie voor nodig om dit te doen. Wanneer hout niet meer wordt gerecycled kan het worden ingezet om groene energie te produceren. De hoeveelheid CO2 die daarbij vrijkomt, is niet meer dan de bij groei opgeslagen hoeveelheid CO2 in het hout. Hierdoor is het gebruik van hout voor energie volledig CO2 neutraal. Hout is ook biologisch volledig afbreekbaar zodat toekomstige generaties niet met afval opgescheept worden. Het houtafval dat vrijkomt bij het productieproces kan vaak bewerkt worden tot pellets voor verbrandingsovens Biomassa!

Hout past in een cradle-to-cradle visie.

En gelukkig vinden veel mensen hout gewoon mooier.

Zie ook:
kozijnen van hout, houten kozijnen, duurzame kozijnen, circulaire kozijnen, passiefbouwkozijnen, energieneutraalkozijnen, blokprofiel, vlakprofiel, blok kozijnen, vlak kozijnen, houten profielen, ramen van kunststof, ramen van hout, ramen van aluminium, deurkozijnen, schuifpuien, tuindeuren, stolpstel, hefschuifpui, renovatie kozijnen, nieuwbouw kozijnen, eco kozijnen, ecokozijn, duurzaam kozijn, recycle kozijnen, goedkope kozijnen, kwaliteit kozijnen, garantie kozijnen, goedkoopste kozijnen, voordeligste kozijnen,

Kijk ook eens bij onze HR glas soorten, klik hier

Kozijn soorten, klik hier

Passief kozijn, klik hier

Beste mensen, wij zijn open.

Onze fabriek is te bezoeken alleen op afspraak van 7:30 uur tot 15:30 uur .

Ook de showroom kan alleen op afspraak tel: 072 572 1415.

Met vriendelijke groet.

AHK Kozijn team