• +072 572 1415
  • info@ahkkozijnen.nl

Kunststof kozijnen onderhoud

verzorging kozijnen, ramen onderhoud, kozijn zorg, verzorging ramen, kozijn verzorging, kunststof kozijnen, houten kozijnen, aluminium kozijnen, passiefbouwkozijnen, energieneutraalkozijnen, blokprofiel, vlakprofiel, blok kozijnen, vlak kozijnen, kunststof profielen, aluminium profielen, houten profielen, ramen van kunststof, ramen van hout, ramen van aluminium, deurkozijnen, schuifpuien, tuindeuren, stolpstel, hefschuifpui, renovatie kozijnen, nieuwbouw kozijnen, eco kozijnen, ecokozijn, duurzaam kozijn, recycle kozijnen, goedkope kozijnen, kwaliteits kozijnen, garantie kozijnen, goedkoopste kozijnen, voordeligste kozijnen,

Kunststof kozijnen onderhoud

Waarom kunststof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm, maar moeten toch af en toe worden schoongemaakt. De kunststof kozijnen krijgen anders namelijk een rommelige uitstraling door vuil, aanslag en weersinvloeden. Ook is het mogelijk dat wanneer de kunststof kozijnen een lange tijd (enkele jaren) niet worden schoongemaakt, het vuil in het kozijn kan trekken. Het is nu erg lastig dit vuil te verwijderen.
kunststof kozijn onderhoud, kunststof kozijnen bijhouden, bijhouden kunststof kozijnen, onderhoud kunststof kozijnen, zorg en ontlasting kozijnen, onderhoudarm kozijn,

Schoonmaken en waxen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen kunt u het beste 1 à 2 keer per jaar schoonmaken. U kunt dit bijvoorbeeld combineren met het wassen en zemen van uw ramen. Het schoonmaken is heel gemakkelijk, u heeft alleen een handwarm sopje nodig en een doekje. Als schoonmaakmiddel kunt bijvoorbeeld allesreiniger gebruiken. Vervolgens gaat u met het doekje over de kozijnen heen en ze zijn weer schoon! Vergeet hierbij niet de hoekjes en de onderdorpel mee te nemen. De onderdorpel is de onderste rand van het kozijn, bij de vensterbank. Dit zijn vaak verzamelplaatsen voor vuil en spinnetjes. Vervolgens kunt u eventueel uw kozijnen nog waxen. Doordat er een waxlaagje op de kozijnen zit, kan vuil zich minder goed hechten en blijven uw kozijnen langen schoon. Vraag wel vooraf aan uw kozijnspecialist of uw kunststof kozijnen bestand zijn tegen wax.

 

Prijzen laten schoonmaken

Het schoonmaken van kunststof kozijnen kan voor sommige mensen een lastige klus zijn. Misschien bent u niet goed ter been of heeft u ramen op een hoge afstand van de grond. Het kan dan verstandig zijn om uw kozijnen te laten schoonmaken. De prijs van het laten schoonmaken van uw kunststof kozijnen hangt met name af van het aantal kozijnen en de afmetingen. In de tabel hieronder geven wij u een indicatie van het laten schoonmaken van alle kozijnen per soort woning. Bij deze prijzen is het wassen van uw ramen en de btw inbegrepen.

Soort woning Prijs incl. btw en ramen wassen
Rijtjeshuis 16,50 – € 23,50
Twee-onder-een-kapwoning 23,50 – € 35
Vrijstaande woning vanaf € 35

Scharnieren en hang- en sluitwerk schoonmaken

Bij het schoonmaken van uw kunststof kozijnen is het belangrijk de scharnieren en het hang- en sluitwerk niet te vergeten. Bij achterstallig onderhoud kan er veel vuil tussen de scharnieren komen, waardoor het raam kan gaan piepen. De onderdelen kunt u 1 à 2 keer per jaar invetten met teflonspray. Het niet verstandig om olie te gebruiken, want dit trekt vuil aan. Mochten de scharnieren echt niet goed meer bewegen, dan is het aan te raden een kozijnspecialist in te schakelen en er naar te laten kijken. Wellicht moeten er dan onderdelen vervangen worden.

Er zijn een aantal zaken die u niet mag doen bij het schoonmaken van kunststof kozijnen;

  • gebruik geen schuursponsje,
  • gebruik geen schurend schoonmaakmiddel,
  • gebruik geen agressief schoonmaakmiddel (bijv. spiritus en chloor),
  • gebruik geen auto-onderhoudsproducten, deze zijn te agressief.

Het beste kunt u uw kunststof kozijnen dus gewoon schoonmaken met een handwarm sopje en een doekje. Voor het onderhoud hebben wij ook een onderhoudspakket van Deceuninck, deze is verkrijgbaar bij ons. Een goedkoper alternatief is tuinmeubelwax of boenwas, deze producten werken ook prima. Maar controleer eerst bij ons voor de zekerheid of uw kunststof kozijnen bestand zijn tegen wax.

Voer uw e-mailadres in, zodat we contact met u kunnen opnemen.

kunststof kozijnen, houten kozijnen, aluminium kozijnen, passiefbouwkozijnen, energieneutraalkozijnen, blokprofiel, vlakprofiel, blok kozijnen, vlak kozijnen, kunststof profielen, aluminium profielen, houten profielen, ramen van kunststof, ramen van hout, ramen van aluminium, deurkozijnen, schuifpuien, tuindeuren, stolpstel, hefschuifpui, renovatie kozijnen, nieuwbouw kozijnen, eco kozijnen, ecokozijn, duurzaam kozijn, recycle kozijnen, goedkope kozijnen, kwaliteits kozijnen, garantie kozijnen, goedkoopste kozijnen, voordeligste kozijnen,

Beste mensen, wij zijn open.

Onze fabriek is te bezoeken alleen op afspraak van 7:30 uur tot 15:30 uur .

Ook de showroom kan alleen op afspraak tel: 072 572 1415.

Met vriendelijke groet.

AHK Kozijn team