• +072 572 1415
  • info@ahkkozijnen.nl

Houten tuindeuren

Houten tuindeuren

Terrasdeuren

Dubbele deuren

Franse deuren

Als mensen het over een tuindeur hebben, praten ze vaak over een enkele deur, zoals wij die kennen. Echter bestaan er ook openslaande tuindeuren. Hiermee bedoelen we twee deuren die naar buiten of binnen kunnen openslaan. Wilt u het gevoel hebben dat uw kamer overloopt in de tuin, kies dan vooral voor twee openslaande deuren, waardoor u alle warmte en het “tuingevoel” naar binnen kan laten vloeien.

tuindeuren, terras deuren, openslaande deuren, stolpdeur, duurzame deuren, franse deuren, twee gelijke deuren, patio deuren, veilige deuren, duurzame terrasdeur, deceuninck kozijnen, gealan kozijnen, aluminium kozijnen, houten kozijnen, GEALAN profielen, Deceuninck profielen,

Tuindeuren kopen voor uw huis?

Tuindeuren van hout zijn een must als je een huis bouwt of verbouwd. Een tuindeur is anders dan een voordeur. De deuren hebben een openlijk uiterlijk. Er zijn tuindeuren in veel verschillende vormen en maten. We zullen hier een paar soorten bespreken.

Een tuindeur wordt soms ook wel eens een buitendeur of achterdeur genoemd. Echter zijn tuindeuren dubbel, dus twee deuren, die aansluiten aan elkaar en beide gelijk opengaan als men dat wilt, daarbij een grotere doorgang maakt van binnen naar buiten of andersom.

houten tuindeuren buitendraai en binnendraai, dubbele tuindeuren, tuindeuren, terras deuren, openslaande buitendeuren, stolpstel deuren, achter deuren, buiten gaande deuren, terrastuin deuren, Franse deuren buiten draaiend

Binnen of buitendraaiende tuindeuren

Een echte tuindeur slaat naar buiten open, een naar binnendraaiende tuindeur wordt meer gebruikt bij ruimte gebrek of obstakels, en wordt ook wel franse deuren genoemd.
Tuindeuren van hout die naar binnen gaan zijn wel veiliger dan die naar buiten gaan, dit komt doordat de vleugelprofiel en het kaderprofiel verbonden wordt met scharnieren aan de binnenkant dan geplaatst zijn. Het houten is daarin echter flexibeler dan aluminium en kunststof kozijnen de uitzondering is ook in tegenstelling van aluminium en kunststof kozijnen dat houten tuindeuren gelijk zijn in binnen -, als buiten draaiend qua kosten van het geheel en dus vaak goedkoper. Dit omdat buiten draaiend vaker geleverd wordt.

Tuindeuren van hout

Op de huidige markt kunt u veel soorten en variaties in houten tuindeuren vinden. De houten tuindeuren zijn doorgangvergroters deze kunnen in een keer een complete ruimte geheel in contact brengen met buitenruimte. Je haalt het buiten binnen. Houten tuindeuren zijn met de huidige profielen als vingergelast en houtmodificatie, duurzaam en energiezuinig en is de isolatie waarde in de laatste 5 jaren verdubbeld.

dubbele tuindeuren, tuindeuren, terras deuren, openslaande buitendeuren, stolpstel deuren, achter deuren, buiten gaande deuren, terrastuin deuren, Franse deuren buiten draaiend

Onderhoud tuindeuren

Het onderhoud van de huidige kozijnen is nu veel eenvoudiger dan die van 10 á 20 jaar geleden door dat de processen zijn verbetert en er toevoegingen zijn, die meer gericht zijn op duurzaamheid en kwaliteit van het kozijn.

Wat zijn de voordelen van houten kozijnen?

Houten kozijnen zijn in vergelijking met kunststof kozijnen veel steviger en aluminium is vaak duurder. Ze zijn gemakkelijk op maat te zagen en zullen een luxe uitstraling aan uw huis toevoegen. Ook is hout gemakkelijk te verven, waardoor het bij iedere soort tuin en huis past. Heeft u knalroze stoelen wilt u uw deur in dezelfde kleur? Dan kan dit! Kiest u voor een wat minder opvallende tint, zoals wit, dan kunt u de kozijnen gemakkelijk in het wit verven. Het verschil met andere soorten kozijnen zoals kunststof, staal en aluminium is dat deze minder gemakkelijk te verven zijn of helemaal niet. Wat betreft inbraakwerend-, brandwerend-, duurzaamheid-, en veiligheid van houten tuindeur is het goed.

Met onderhouden bedoelen we overschilderen en schoonmaken. Het overschilderen zal eens in de zeven á tien jaar gebeuren bij hout en het schoonmaken ongeveer een keer per jaar. Wanneer u de kozijnen goed onderhoud, zal dit echter wel een positief effect hebben op de levensduur van de kozijnen. Dit zorgt er allemaal voor dat alle kozijnen een langere levensduur hebben.

Tuindeuren prijzen

Prijzen voor tuindeuren en kozijnen verschillen enorm. Je bent afhankelijk van het soort materiaal dat je gebruikt voor de kozijnen en de afmetingen van de deurpost.

Heeft u vragen betreffende het plaatsen van een nieuwe tuindeur en/of kozijnen?

Voer uw e-mailadres in, zodat we contact met u kunnen opnemen.

dubbele tuindeuren, tuindeuren, terras deuren, openslaande buitendeuren, stolpstel deuren, achter deuren, buiten gaande deuren, terrastuin deuren, Franse deuren buiten draaiend

Beste mensen, wij zijn nog open.

Alleen onze openingstijden zijn even anders.

Wij nemen alle voorzorgsmaatregelen betreffende COVID-19. Onze fabriek is te bezoeken alleen op afspraak van 7:30 uur tot 16:30 uur .

De showroom kan alleen op afspraak tel: 072 572 1415.

Wij hopen dat u er begrip voor heeft.

Meer informatie op de website van het RIVM