• +072 572 1415
  • info@ahkkozijnen.nl

Toepassingen kozijnen

kozijnen of ramen, mogelijkheden kozijnen, diversiteit kozijnen, kozijn variaties, kozijn keuzes, keuze in kozijnen, toepassingen van kozijnen, houten kozijnen, pvc kozijnen, kunststof kozijnen, aluminium kozijnen, passiefbouwkozijnen, duurzame kozijnen, ramen van nu

Toepassingen kozijnen

Kozijnen zijn raamwerken waarin een raam, deur of ander element wordt aangebracht

Kozijnen worden in de nieuwbouw van woningen en utiliteit aangebracht. Daarnaast kan men ook bij de renovatie van woningen en utiliteitspanden de kozijnen vervangen. Kozijnen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Vroeger werden kozijnen vooral van grenenhout gemaakt, daarna werd hardhout populair.

Het gebruik van hardhout op de bouw staat ter discussie omdat dit hout meestal afkomstig is van eeuwenoude oerwouden. Aan de kap van de zogenoemde ‘woudreuzen’ zijn strenge eisen gesteld. Daarom zoekt men op de bouw naar alternatieve materialen. Dit in de vorm van metalen en kunststoffen wat steeds populairder wordt in de productie van kozijnen.

En zeker kunststof kozijnen heeft een enorme vlucht gemaakt door hun kwaliteit en levensduur en variaties. Ook hout heeft een verandering door gegaan door samenvoeging van composieten en aluminium. En aluminium kozijnen zijn door hun stabiliteit, hardheid ideaal voor stapelbouw, gevelbouw dit door hun strakke en slanke profielen met veel glas.

 

Mogelijkheden kozijnen

Door de jaren heen is er veel veranderd, raamkozijnen zijn zwaarder geworden,  isolerende milieuvriendelijker en veel duurzamer dan 10 jaar geleden.

Dit is ook de reden waarom wij van AHK Kozijn BV besloten hebben om een diversiteit aan profielen aan te bieden.

Om een voorbeeld te geven houten kozijnen waren standaard duurzaam en milieu vriendelijker dan ander materialen van kozijn profielen maar door innovaties en ander toepassingen van productie lijnen. Is er veel veranderd in de kozijnen wereld.

Onze houten kozijnen worden geheel volgens KOMO, NBvT, SGT en FCS normen geproduceerd en verwerkt. De toepassingen zijn zeer divers en overal toepasbaar waar ramen en kozijnen mogelijk zijn daarbij in alle ral kleuren te krijgen en te verkrijgen in dubbel-, triple glas. Voor isolatie en duurzaamheid blijft een hout kozijn een goede keus.

Onze kunststof kozijnen zijn in renovatie profielen en nieuwbouw profielen te verkrijgen, geheel in kleur of gedeelte tevens in allerlei soorten houtlook kleuren van gekleurde houtstructuren tot natuurlijke houtstructuren dan nog niet te spreken over ons Decoroc coating met kleur garantie. Het kunststof kozijn is te verkrijgen met dubbel glas en triple glas tevens bevinden zich in het kozijn van vandaag geen weekmakers.

Onze aluminium kozijnen zijn in de laatste 5 jaar compleet veranderd qua styling en toepasbaarheid van alleen maar strak en stabiliteit nu slank elegant en heel duurzaam dan nog niet te spreken over de isolatiewaarde die van slecht naar uitmuntend is gegaan. Door thermische bruggen en foam is het aluminium kozijn een mooie en energie zuinige kozijn geworden daarbij is het aluminium kozijn in alle ral kleuren te krijgen en te verkrijgen in dubbel-, triple-, en quadroglas.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem gerust contact op.

Voer uw e-mailadres in, zodat we contact met u kunnen opnemen.

kunststof kozijnen, houten kozijnen, aluminium kozijnen, passiefbouwkozijnen, energieneutraalkozijnen, blokprofiel, vlakprofiel, blok kozijnen, vlak kozijnen, kunststof profielen, aluminium profielen, houten profielen, ramen van kunststof, ramen van hout, ramen van aluminium, deurkozijnen, schuifpuien, tuindeuren, stolpstel, hefschuifpui, renovatie kozijnen, nieuwbouw kozijnen, eco kozijnen, ecokozijn, duurzaam kozijn, recycle kozijnen, goedkope kozijnen, kwaliteits kozijnen, garantie kozijnen, goedkoopste kozijnen, voordeligste kozijnen,

Beste mensen, wij zijn open.

Onze fabriek is te bezoeken alleen op afspraak van 7:30 uur tot 15:30 uur .

Ook de showroom kan alleen op afspraak tel: 072 572 1415.

Met vriendelijke groet.

AHK Kozijn team