• +072 572 1415
 • info@ahkkozijnen.nl

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) 2023

kunststof kozijnen, houten kozijnen, aluminium kozijnen, passiefbouwkozijnen, energieneutraalkozijnen, blokprofiel, vlakprofiel, blok kozijnen, vlak kozijnen, kunststof profielen, aluminium profielen, houten profielen, ramen van kunststof, ramen van hout, ramen van aluminium, deurkozijnen, schuifpuien, tuindeuren, stolpstel, hefschuifpui, renovatie kozijnen, nieuwbouw kozijnen, eco kozijnen, ecokozijn, duurzaam kozijn, recycle kozijnen, goedkope kozijnen, kwaliteits kozijnen, garantie kozijnen, goedkoopste kozijnen, voordeligste kozijnen,

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) 2023

Glas voortaan mét kozijnen berekenen: ISDE-subsidie gewijzigd

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is vanaf 2023 gewijzigd en voor meer mensen bereikbaar. Zo kun je ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel.

Deze maatregel moet je wel hebben genomen na 1 april 2022. Je krijgt dan ongeveer 15 procent van de isolatiekosten aan subsidie. Nog een belangrijke wijziging: vanaf 1 januari geldt voor de berekening van de glasoppervlakte de zogenoemde binnenwerkse maat.

Dit betekent dat je van binnenuit de totale oppervlakte van kozijn en glas bij elkaar optelt. Het kozijn telt dus mee voor het subsidiebedrag per vierkante meter. De wijziging in de ISDE-voorwaarden geldt voor glasisolatie met een installatiedatum vanaf 1 januari dit jaar.

warmtebeelden, warmtescan woning, energielabel woning, label energie, energielabel , woning isolatie, isolatie huis, energiebesparing woning, besparende oplossingen woning,

ISDE loopt tot 2030

In 2023 is € 350 miljoen beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen, aansluitingen op een warmtenet en een elektrische kookvoorziening. Jaarlijks komt er een nieuw budget beschikbaar. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030. De RVO heeft de wijzigingen op een rijtje gezet. Hieronder alvast de voorwaarden voor subsidie op triple en HR++ glas. Vacuümglas viel onder de voorwaarden van HR++ glas omdat het glas hybride uitgevoerd is, maar valt nu met aanpassing onder triple glas.

Voorwaarden triple glas

 • Je geeft alleen het aantal m2 op die oude ramen, panelen of deuren vervangen. Glas wat bijvoorbeeld is geplaatst in een raam waar eerder een gevel zat komt niet in aanmerking.
 • De isolatiewaarde (U-waarde) voor het triple glas is maximaal 0,7 W/m2K.
 • Bij de toepassing van triple glas moet je verplicht ook de kozijnen vervangen door isolerende kozijnen met een Uf-waarde van maximaal 1,5 W/m2K.
 • Als je hebt geïnvesteerd in HR++ glas, triple glas, isolerende panelen en deuren dan geldt dit als één maatregel. De oppervlaktes worden bij elkaar opgeteld in het aanvraagformulier om te bepalen of u aan de oppervlakte-eisen voldoet.
 • Het minimaal geïsoleerde oppervlak bedraagt 8 m2. Het oppervlak van het triple glas telt hierin mee. Je mag maar één keer subsidie aanvragen voor glasisolatie. Als je bijvoorbeeld eerst subsidie hebt gekregen voor triple glas voor de benedenetage en voorgevel van uw woning en later subsidie aanvraagt voor HR++ glas voor de bovenetage en achtergevel, dan wijst de RVO de laatste aanvraag af. Je kunt dan beter voor alle glasmaatregelen die u binnen 24 maanden neemt subsidie aanvragen in één aanvraag. De aanvraag moet je dan wel binnen 24 maanden na installatie van de eerste glasmaatregel indienen.
 • Als het geïsoleerde oppervlak, inclusief het triple glas, meer dan 45 m2 is dan brengt de RVO het subsidiebedrag automatisch terug tot het maximale aantal van 45 m2 waarvoor je subsidie kunt krijgen.

Voorwaarden HR++ glas

 • Je geeft alleen het aantal m2 op die oude ramen, panelen of deuren vervangen. Glas wat bijvoorbeeld is geplaatst in een raam waar eerder een gevel zat komt niet in aanmerking.
 • De isolatiewaarde van het HR++ glas (U-waarde) is maximaal 1,2 W/m2K.
 • Je mag maar één keer subsidie aanvragen voor glasisolatie. Als je bijvoorbeeld eerst subsidie hebt gekregen voor HR++ glas voor de benedenetage en voorgevel van je woning en later subsidie aanvraagt voor HR++ glas voor de bovenetage en achtergevel, dan wordt de laatste aanvraag afgewezen. Je kunt dan beter voor alle glasmaatregelen die u binnen 24 maanden neemt subsidie aanvragen in één aanvraag. De aanvraag moet je dan wel binnen 24 maanden na installatie van de eerste glasmaatregel indienen.
 • Als je hebt geïnvesteerd in HR++ glas, triple glas, isolerende panelen en deuren dan geldt dit als één maatregel. De oppervlaktes worden bij elkaar opgeteld in het aanvraagformulier om te bepalen of u aan de oppervlakte-eisen voldoet
 • Het minimaal geïsoleerde oppervlak bedraagt 8 m2. Het oppervlak van het HR++ glas telt hierin mee.
 • Als het geïsoleerde oppervlak, inclusief het HR++ glas, meer dan 45 m2 is dan brengt de RVO het subsidiebedrag automatisch terug tot het maximale aantal van 45 m2 waarvoor je subsidie kunt krijgen.

Gerelateerd

AHK kozijn B.V.

Bijna 100 jaar ervaring in de gevelbouw, specialist in duurzame kozijnen voor zakelijk en particulieren markt. Houten kozijnen, aluminium kozijnen tot kunststof alle circulair en duurzaam. Blokkozijn of vlakkozijn, verdiept kozijn tot strak slank kozijn. deur, schuifpui, vouwdeuren, tuindeuren, stolpstel, terras deuren, vouwwanden schuiframen. Dealer: Deceuninck, Decalu, KT-line Kuiters houten kozijnen.

Beste mensen, wij zijn open.

Onze fabriek is te bezoeken alleen op afspraak van 7:30 uur tot 15:30 uur .

Ook de showroom kan alleen op afspraak tel: 072 572 1415.

Met vriendelijke groet.

AHK Kozijn team