• +072 572 1415
  • info@ahkkozijnen.nl

Let op uw energielabel!

duurzamer wonen, huizen duurzamer in Nederland, verduurzaming in Nederland, betere isolatie,circulaire bouw, energiezuinige woningen, energie verbetering, subsidies in nederland, Nederlandse subsidie 2019 -2030, huizen bezitters en subsidies,

Let op uw energielabel!

Zo vraag u een energielabel

Vanaf 2015 bent u verplicht een definitief energielabel aan te leveren op het moment dat u uw huis verkoopt. Dit label varieert van A (zuinig) tot G. Hoe die aanvraag precies werkt, leggen we uit in zes heldere stappen.

energielabel, energielabel verplicht, energiebesparingslabel,energiekosten label, energiezuinigheidslabel, woning zuinigheid, huis isolatie,

Wat houdt het energielabel in?

Elk huis heeft een voorlopig label gekregen van de overheid. Dit energielabel is een schatting en moet u definitief laten maken op het moment dat u uw huis gaat verkopen. Het kan zijn dat uw huis een positiever of negatiever definitief energielabel krijgt – afhankelijk van energiebesparende maatregelen die u hebt getroffen.

Het definitieve label vraag u aan via deze officiële website van de overheid: Energielabelvoorwoningen.nl. Dit definitieve label is geldig voor tien jaar.

Het aanvragen van het energielabel gaat eenvoudig in zes stappen:

  1. Log met uw DigiD in op de bovengenoemde website van de overheid. Klik op ‘mijn energielabel aanvragen.’
  2. Controleer de gegevens van uw woning, en pas deze eventueel aan wanneer u bijvoorbeeld energiebesparende verbeteringen hebt aangebracht.
  3. Voeg de bewijsstukken hiervan toe aan u online woondossier.
  4. Kies een onafhankelijke deskundige uit die u bewijsstukken gaat controleren. Via deze website van de overheid kun je kiezen uit een erkende deskundige die het proces schriftelijk zal afhandelen. Let wel: het aanvragen van een energielabel is niet gratis. Afhankelijk van welke deskundige u inhuurt, kan het aanvragen van zo’n verplicht label oplopen tot 200 euro.
  5. Verstuur uw gegevens.
  6. Open uw mailbox om u energielabel te bekijken. De registratie hiervan is automatisch gegaan.

Verkoop je je woning zonder definitief energielabel, dan loop je kans op een boete.

Wat als u geen energielabel aanvraagt?

Verkoop u toch uw woning zonder definitief energielabel, dan riskeert u een boete van maximaal € 405. Het voorlopig toegekende label is niet voldoende. U moet dus altijd bovenstaande stappen doorlopen om deze mogelijke boete te voorkomen.

Niet alle huizen een label

Beschermde monumenten volgens de Erfgoedwet of volgens een provinciale of gemeentelijke museumverordening hoeven geen energielabel aan te vragen, net als vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte tot 50 m2 en recreatiewoningen die minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn.

Check hier de volledige lijst met uitzonderingsgevallen, onder het kopje Uitzonderingen.

Energielabel opvragen van uw droomhuis

Het huis van uw dromen gevonden maar er staat geen energielabel bij? U kunt zelf het voorlopige energielabel van uw droomhuis checken op Zoekuwenergielabel.nl.

Let wel: dit is een inschatting op basis van gegevens als woontype, oppervlakte en bouwjaar. Besef dat u met een nieuwbouwhuis (altijd A) in tien jaar tijd duizenden euro’s uitspaart aan energiekosten, en dat een jarendertighuis t/m zestigerjaren slechts energiezuinig is als er geïnvesteerd is in nieuwe (muur-, dak- en plafond)isolatie, dubbelglas en kozijnen.

Bedenk ook dat u in een oudere woning sneller last hebt van geluidsoverlast door (boven)buren, dus dat isolatie ook daar winst op kan leveren. Maar vergeet niet: in rijksmonumenten gelden er vaak regels wat verbouwen betreft, zoals een verbod op dubbelglas. Dit betekent dus dat u in zo’n woning meer kwijt bent aan energie. Laat u daarom altijd goed informeren door een makelaar.

Definitief energielabel aanvragen of je energielabel vernieuwen?

Let op: vanaf 1 januari 2021 gelden er nieuwe regels voor het aanvragen van een energielabel. Je aanvraag wordt dan niet meer door een deskundige op afstand beoordeeld, maar bij je thuis. Daardoor kunnen de kosten fors hoger uitvallen.

Vraag direct een definitief of nieuw energielabel aan
subsidies en vergoedingen ,overheidskorting, gemeentelijke bijdrage,e
AHK kozijn B.V.

Bijna 100 jaar ervaring in de gevelbouw, specialist in duurzame kozijnen voor zakelijk en particulieren markt. Houten kozijnen, aluminium kozijnen tot kunststof alle circulair en duurzaam. Blokkozijn of vlakkozijn, verdiept kozijn tot strak slank kozijn. deur, schuifpui, vouwdeuren, tuindeuren, stolpstel, terras deuren, vouwwanden schuiframen. Dealer: Deceuninck, Decalu, KT-line Kuiters houten kozijnen.

Beste mensen, wij zijn open.

Onze fabriek is te bezoeken alleen op afspraak van 7:30 uur tot 15:30 uur .

Ook de showroom kan alleen op afspraak tel: 072 572 1415.

Met vriendelijke groet.

AHK Kozijn team